Wonen en huishouden
Heeft u ondersteuning nodig bij het regelen van praktische dagelijkse zaken? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie.
-
Ondersteuning als u het zelf niet kunt regelen
Vindt u het moeilijk om dagelijkse zaken te regelen of bent u vergeetachtig?
-
Huishouden
Een huishoudcoach geeft advies of begeleiding over het huishouden. U kunt hulp bij het huishouden aanvragen als het u en/of uw huisgenoten niet altijd lukt om zelf uw huishouden te doen.
-
Een geschikt huis
Het huis waarin u woont moet voor u geschikt zijn. Dit betekent dat u de belangrijkste ruimtes goed kunt bereiken en gebruiken.
-
Woningaanpassingen
Met kleine of grotere aanpassingen kunt u vaak prettig en veilig zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen, ook als u ouder wordt of een beperking heeft.
-
Begeleiding
Heeft u hulp nodig bij praktische dagelijkse zaken? En is ondersteuning niet voldoende? Dan kunt u om begeleiding vragen.
-
Sociaal werk
Het sociaal werk is met een aantal sociaal werkers actief in de gemeente Heerde. De sociaal werkers helpen en begeleiden u bij de problemen in het leven, Daar waar u zelf niet meer uitkomt, of waar uw omgeving niet (meer) mee kan helpen.
-
Beschermd wonen
Heeft u psychiatrische of psychosociale problemen en kunt u niet zelfstandig wonen? Dan is beschermd wonen een mogelijkheid.
-
Opstapregeling
Woont u in een instelling of bij een zorgorganisatie? Woont u daar bijvoorbeeld vanwege een verslaving, psychiatrische problemen, huiselijk geweld of verstandelijke beperking? En bent u toe aan zelfstandig wonen in de wijk? De Opstapregeling ondersteunt u bij de overstap naar zelfstandig wonen.
-
Welkom in de buurt
Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) in de wijk.
-
Hulp bij relatieproblemen en echtscheiding
Wilt u uw relatie niet op de klippen zien lopen? Heeft u vragen over uw relatie? Wilt u weten wat een scheiding met zich meebrengt of bent u gescheiden en loopt het niet lekker tussen u en uw ex-partner? Neem dan contact op met de relatie- en echtscheidingscoach.
-
Hulp als u zich zorgen maakt om iemand
Vraag advies of doe een melding bij Meldpunt Zorgwekkend Gedrag als u zich zorgen maakt over iemand, zonder dat er sprake is van een crisis- of noodsituatie.
-
Direct hulp voor slachtoffers
Een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit meemaken is erg ingrijpend. Slachtofferhulp Nederland helpt op het moment dat u dat wilt, op een manier die bij u past.
-
113 zelfmoordpreventie
Denkt u soms aan zelfmoord? Of kent u iemand in uw omgeving die deze gedachten heeft? Dan kunt u terecht bij Stichting 113.
-
Campagne Verborgen Leed
Ongeveer 1 op elke 20 ouderen in Heerde krijgt te maken met onprettige situaties. Denk hierbij aan schelden, hardhandig vastpakken, verwaarlozing of het misbruiken van de pinpas van de oudere. Vaak vindt dit achter de voordeur plaats. Ouderen vinden het moeilijk hierover te praten. Daarom spreken we van verborgen leed.