Nieuwsberichten

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  15 mei 2023

  Wethouder William van Ommen geeft u graag de mogelijkheid om uw vragen, ideeën, zorgen en kansen met hem te delen. Dat kan via een maandelijks inloopspreekuur. 

 • Energietoeslag 2023: nog geen informatie bekend

  08 juni 2023

  Het is onbekend wanneer er meer informatie komt over de energietoeslag voor 2023. De energietoeslag is een eenmalige toeslag voor mensen die door de sterk gestegen energieprijzen onvoldoende inkomen hebben om hun energierekening te betalen.

 • Walking Sports Heerde voor 55+

  17 mei 2023

  Walking Sports is een vrij nieuw fenomeen in Nederland. Het maakt deelname van ouderen aan sporten weer mogelijk. Verschillende sporten worden op een lager tempo en met aangepaste spelregels uitgevoerd. Er wordt rekening gehouden met de lichamelijke mogelijkheden van de deelnemers. Dit verkleint de kans op blessures en vergroot het plezier in sporten!

 • Zomerschool-vrijwilligers gezocht!

  11 mei 2023

  We gaan alweer richting de zomer. Dat betekent dat een nieuwe editie van de Zomerschool Epe-Heerde. De zomerschool wordt jaarlijks mede mogelijk dankzij de enorme betrokkenheid en inzet van professionals en vrijwilligers. Wilt u misschien meedoen als vrijwilliger?

 • Nieuwe kleurrijke expositie in Stip

  11 mei 2023

  Sinds eind april is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in Stip Heerde. Dit keer schilderijen van beeldend kunstenaar Loes den Uijl-Jongman. Geïnspireerd door het lezen over de 1e  expositie in Stip van Bert Vermaak, nam ze contact op met Stip. En niet lang daarna was de 2e expositie een feit.

 • Dank jullie wel jonge mantelzorgers!

  29 mei 2023

  De gemeente Heerde heeft veel waardering voor jonge mantelzorgers. Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.

 • Bewegend Leren

  17 mei 2023

  Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door. Zitten is best wel gevaarlijk. Niet vandaag of morgen, maar op de lange termijn. Kinderfysiotherapeuten Kirsha Kamphuis (Fysio Heerde) en Leonie Scholten (Kinderfysio Lee) zien hierdoor bij jonge kinderen vaker pijnklachten ontstaan. Door de komst van laptops en tablets is ook het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer en leren anders.

 • Sip van Dijk stopt als coördinator van Stichting Leergeld

  06 april 2023

  Sip van Dijk is per 1 april gestopt als coördinator van Stichting Leergeld Noord Veluwe. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor kinderen die opgroeien in gezinnen die minder te besteden hebben.

 • Chronisch ziek en/of gehandicapt?

  08 mei 2023

  Bent u chronisch ziek of gehandicapt en is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen van € 20,00 per maand (€ 240,00 per jaar). Daarbij maakt het niet uit welke zorgverzekering u heeft.

 • Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

  De gemeente Heerde heeft voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening een noodfonds ingericht. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld wanneer mensen de energierekening niet meer kunnen betalen en geen mogelijkheden hebben om nog te besparen op kosten of om hun inkomsten te verhogen. Zij kunnen mogelijk een beroep doen op deze regeling.