Dank jullie wel jonge mantelzorgers!

De gemeente Heerde heeft veel waardering voor haar jonge mantelzorgers. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving.

Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, buur, vriend of kennis. Om hiervoor onze dank uit te spreken, ontvangen jonge mantelzorgers hun mantelzorgcompliment in de Week van de Jonge Mantelzorger (1 tot en met 7 juni 2020).

Kent u een jonge mantelzorger van 4 tot en met 18 jaar?

Vraag dan van 21 april tot en met 19 mei 2020 de cadeaubon van € 25,- aan. Dat kan worden aangevraagd door sportverenigingen, scholen, buren, kennissen, (zorg)professionals, ouders en broers/zussen. Het gaat om jongeren die in het eigen gezin of daarbuiten mantelzorg verlenen.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

  • De zorgvrager moet een inwoner zijn van de gemeente Heerde. De mantelzorger voor wie het wordt aangevraagd mag wel buiten de gemeente Heerde wonen;
  • Het mantelzorgcompliment is voor langdurige zorg thuis en voor langdurige zorg aan naasten (zoals je vader, moeder, opa, oma, broertje, zusje, buur, vriend of kennis) in een instelling;
  • De voordrager stemt ermee in dat de informatie op het aanvraagformulier wordt geregistreerd bij de gemeente Heerde en overgedragen wordt aan het gemeentelijk mantelzorgsteunpunt.

Aanvragen tot 19 mei

U kon het mantelzorgcompliment aanvragen tot 19 mei 2020.

De jonge mantelzorger ontvangt uiterlijk 25 mei 2020 bericht of het mantelzorgcompliment is toegekend. Neem contact met de gemeente op als u dit niet tijdig ontvangt.

Meer informatie