Hulp bij het huishouden

Heeft u hulp nodig bij het huishouden? Dan kunt u in de eerste plaats gebruik maken van de algemene voorziening schoon en leefbaar huis.

Met deze voorziening krijgt u ondersteuning voor bijvoorbeeld schoonmaakwerk of de was.

U kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met een zorgaanbieder, zonder dat u eerst naar de gemeente hoeft. Dit scheelt u onnodige procedures.

Voorwaarden

U kunt door een beperking of door chronische, psychische of psychosociale problemen niet zelf zorgen voor een schoon en leefbaar huis.

De zorgaanbieder die u kiest, moet de algemene voorziening schoon en leefbaar huis aanbieden.

Kosten

U betaalt een eigen bijdrage aan de zorgaanbieder. De hoogte hiervan verschilt per aanbieder en is niet afhankelijk van uw inkomen. Het is daarom goed om de aanbieders met elkaar te vergelijken.

Bekijk welk tarief u per aanbieder in 2019 betaalt.

Tegemoetkoming

Kunt u de eigen bijdrage niet betalen? Dan kunt u misschien een tegemoetkoming krijgen via de gemeente. Bekijk de inkomensgrens 2019.

Aanvraag

U kiest zelf een zorgaanbieder die bij u past en neemt daarmee contact op. In de gemeente Heerde kunt u kiezen uit de onderstaande zorgaanbieders:

De onderstaande links openen in een nieuw tabblad of venster.

Samen met de zorgaanbieder bespreekt u hoeveel uur huishoudelijke hulp u nodig heeft. Gemiddeld is dit 2,5 uur per week, maar in uw situatie kan dit meer of minder zijn.

Maatwerkvoorziening

Is de ondersteuning volgens deze algemene voorziening in uw situatie niet voldoende? Dan kunt u in sommige gevallen een maatwerkvoorziening voor huishoudelijk verzorging aanvragen. Dit is ondersteuning vanuit de gemeente.