Leerlingenvervoer

Bij een vergoeding voor leerlingenvervoer gaat het altijd om de vervoerkosten van uw kind tussen het woonadres en de dichtstbijzijnde school van de gewenste soort en richting. Dit kan een school voor (speciaal) basisonderwijs of voortgezet (speciaal) onderwijs zijn.

U kunt een vergoeding krijgen voor vervoer per fiets, openbaar vervoer, eigen vervoer, taxi of busje. Of u een vergoeding krijgt en hoe hoog die vergoeding is, hangt af van de situatie van u en uw kind.

Aangepast leerlingenvervoer

Vervoer per taxi of busje heet aangepast leerlingenvervoer. In Heerde verzorgt PlusOv het leerlingenvervoer. PlusOV is een regionale vervoerscentrale van de gemeente Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Hattem, Lochem, Voorst en Zutphen.

Als u een vervoersvoorziening toegewezen krijgt, neemt vervoerder PlusOV contact met u op om concrete afspraken te maken.

Heeft u vragen over het leerlingenvervoer of wilt u wijzigingen doorgeven, neem dan contact met PlusOV.

Voorwaarden

De gemeente beoordeelt uw verzoek om een vergoeding voor leerlingenvervoer. Hierbij kijkt de gemeente naar de volgende zaken:

  • Het hoofdverblijf van uw kind is in de gemeente Heerde. Daarbij maakt het niet uit of u als ouder of verzorger zelf in een andere gemeente staat ingeschreven.
  • De afstand tussen het huis of verblijfplaats van uw kind en de dichtstbijzijnde toegankelijke school.
  • De leeftijd van uw kind.
  • De mogelijkheden of beperkingen van uw kind om zelf naar school te gaan.

Soms vraagt de gemeente advies van een deskundige.

Kosten

Een vergoeding voor leerlingenvervoer aanvragen is gratis, maar soms moet u een eigen bijdrage betalen. Dit is afhankelijk van uw situatie.

Aanvraag

Uw aanvraag leerlingenvervoer voor het schooljaar 2018-2019 moest uiterlijk 23 juli 2018 zijn ingediend om vervoer met ingang van de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar zeker te stellen. U vraagt leerlingenvervoer aan via het aanvraagformulier.

Leerlingenvervoer online aanvragen U heeft hiervoor DigiD nodig.

Wilt u het leerlingenvervoer niet online aanvragen? Dan kunt u gebruikmaken van het formulier leerlingenvervoer aanvragen (pdf, 472,3Kb). Dit formulier kunt u downloaden, invullen en versturen.

Let op: lees vóór het invullen van het formulier eerst de toelichting bij de aanvraag leerlingenvervoer (pdf, 103,5kB).

Declareren

Met onderstaand formulier kunt u de vervoerskosten van het leerlingenvervoer declareren. U heeft daarbij de keus uit:

Aanvullende formulieren