Onafhankelijke cliëntondersteuning

Zoekt u een weg binnen de sociale regelgeving? Heeft u behoefte aan onafhankelijke informatie en advies? Of wilt u hulp tijdens het gesprek met de gemeente?

Vaak komt hulp van dichtbij: familie, buren of vrienden helpen u met uw vragen. Is deze hulp in uw directe omgeving er niet of heeft u behoefte aan een onafhankelijke persoon? Dan kunt u gebruik maken van vrijwillige of professionele cliëntondersteuning.

Cliëntondersteuner

Een cliëntondersteuner wijst u de weg en geeft u informatie en advies op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, preventieve zorg, jeugdhulp, welzijn, wonen, werk en inkomen.

De cliëntondersteuner helpt u om uw vraag duidelijk te krijgen en zoekt samen met u een oplossing die het beste bij uw situatie past. Eventueel kan de cliëntondersteuner ook contact leggen met hulpverleners, de gemeente of andere partijen.

De cliëntondersteuner is onafhankelijk en kijkt dus alleen naar uw belangen. De hulp duurt meestal kort, want het is de bedoeling dat u snel weer zelfstandig verder kunt.

Kosten

Cliëntondersteuning is gratis voor inwoners van de gemeente Heerde.

Aanvraag

Neem contact op met Adviespunt Zorgbelang of de gemeente als u cliëntondersteuning wilt.