Algemene voorziening regieondersteuning

Vindt u het moeilijk om dagelijkse zaken te regelen of bent u vergeetachtig? Dan biedt de algemene voorziening regieondersteuning hulp voor u en uw mantelzorger(s).

Door bijvoorbeeld (beginnende) dementie, psychische klachten of verstandelijke beperkingen kan het moeilijk zijn om dagelijkse zaken te regelen. Denk hierbij aan:

  • de administratie bijhouden,
  • uw maaltijden, boodschappen en voorraden plannen,
  • op tijd gaan slapen en opstaan,
  • zelf dingen aanpakken of gaan doen,
  • een probleem oplossen,
  • informatie begrijpen of informatie aan iemand anders geven.

De algemene voorziening regieondersteuning (AVR) betekent dat u of uw mantelzorger bij verschillende organisaties in Heerde kunt binnenlopen met vragen over het regelen van deze dagelijkse zaken. U kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met een ervaren en speciaal opgeleide medewerker.

In dit gesprek bespreekt de medewerker uw situatie, vragen en behoeften. Daarna kijkt u samen met de medewerker of er mensen in uw directe omgeving zijn die u kunnen helpen (mantelzorgers, familie en vrienden). Als het nodig is, wordt professionele ondersteuning ingezet.

Als de belasting voor mantelzorgers te groot wordt, kunnen zij ook ondersteund worden.

Kosten

Ondersteuning in het kader van deze algemene voorziening is gratis.

Aanvraag

Vérian voert in Heerde de algemene voorziening regieondersteuning (AVR) uit en werkt daarbij nauw samen met de gemeente en vijf lokale partners: Hanzeheerd Brinkhoven, Viattence Wendhorst, RAZ Groot Stokkert, Philadelphiazorg de Lindehoeve en WZU Veluwe Rehoboth.

Neem contact op met Zorgvraag Heerde.

Meer informatie