Nieuwsberichten RSS icoon

 • Ook zonder uitgebreid of actueel CV kans op een baan

  09 oktober 2019

  Op donderdag 31 oktober organiseren de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek samen met UWV een Meet & Greet voor bedrijven in de regio en werkzoekenden. Zo’n 25 bedrijven presenteren zich met baanmogelijkheden en actuele vacatures.

 • Succesvolle tweede FEMtalk

  Woensdagavond 25 september 2019 vond de tweede FEMtalk plaats. Na een succesvolle editie in mei over de verdeling tussen zorg en werk, stond deze avond geheel in het teken van het werken als vrouw in de techniekbranche.

 • Tweede groep Empowermenttraining gestart

  Negen vrouwen zijn vorige week gestart met de tweede Empowermenttraining voor vrouwen. De training is ontwikkeld door werkbedrijf Lucrato, in opdracht van de gemeente Heerde. Tien weken lang is er aandacht voor het ontdekken van de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de deelnemers in de toekomst.

 • Stoptober: Stoppen met roken in oktober

  Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! De zesde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken steun om de hele maand niet te roken. En dat is belangrijk, want na een maand niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

 • Zorgvraag Heerde start infopunt in Hof van Cramer

  Inwoners uit Wapenveld kunnen vanaf 5 september met vragen over zorg en ondersteuning elke donderdagochtend terecht in Hof van Cramer. De gemeente Heerde opent een tweede infopunt om nog beter bereikbaar te zijn voor vragen van inwoners.

 • Vrijwilligersprijs 2019

  Ken jij iemand, of een groep mensen, die zich vrijwillig en met hart en ziel inzet voor een vereniging of organisatie die te maken heeft met sport of recreatie?

 • Opstapregeling biedt zorgcliënten kans op zelfstandig wonen

  De drie gemeenten Epe, Hattem en Heerde en woningcorporatie Triada hebben met meerdere zorginstellingen afspraken gemaakt over de mogelijkheid om zorgcliënten zelfstandig te laten wonen.

 • Logeerzorg geeft de mantelzorger lucht

  Een groot deel van het leven van een mantelzorger staat in het teken van de zorg voor een zieke naaste. Dat is een dankbare maar soms ook zware taak.

 • Rijvaardigheidstest scootmobiel ingevoerd

  De gemeente Heerde ontvangt regelmatig aanvragen voor een scootmobiel. Veiligheid bij het gebruik van een scootmobiel staat voorop, daarom krijgt iedere nieuwe aanvrager een rijvaardigheidstest.

 • Sociaal werk, de nieuwe naam voor maatschappelijk werk

  Het sociaal werk in de gemeente Heerde is sinds januari dit jaar met twee sociaal werkers actief betrokken binnen het loket 0-100. Het vervangt het algemeen maatschappelijk werk.

 • Start pilots logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten

  Tien gemeenten starten met een pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk in een zorginstelling ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen.

 • Geen doe-eens-lief-actie voor opa en oma

  Recent Nederlands onderzoek laat zien dat grootouders sinds de jaren negentig vaker bijspringen als oppas voor hun kleinkinderen. Hun volwassen kinderen bieden deze opa’s en oma’s een nieuwe rol in het leven. Een rol die de tweeverdienende tussengeneratie hen graag gunt.

 • Nieuwe vrijwilligers gezocht

  Het Vrijwilligersplatform is een platform van organisaties die met vrijwilligers werken in de gemeente Heerde.

 • Buurtcoach sport en bewegen Kevin Bosch vol enthousiasme van start gegaan

  Kevin Bosch is de opvolger van meester Dennis Jolink en is sinds 1 maart de nieuwe buurtcoach sport en bewegen. Hij staat te popelen om te beginnen en stelt zich dan ook graag voor.

 • Kies uw zorgaanbieder

  Kies de zorgaanbieder die het beste past bij uw hulpvraag op het gebied van Wmo en Jeugdhulp.