Nieuwsberichten

 • Formulierenteam Grip op de Knip: hulp bij het invullen van formulieren

  U kunt van het formulierenteam hulp krijgen bij het invullen van formulieren of het lezen van lastige brieven.

 • Chronisch ziek of gehandicapt?

  19 januari 2023

  Bent u chronisch ziek of gehandicapt en is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u een tegemoetkoming op uw zorgverzekering van € 20,00 per maand krijgen (€ 240,00 per jaar). Daarbij maakt het niet uit welke zorgverzekering u heeft.

 • Stip zoekt een stagiair sociaal werk

  11 januari 2023
 • Gaat u de uitdaging aan?

  22 december 2022

  Stel, u zou een maand niet drinken. Zou u misschien meer energie hebben voor de dag? Daar komt u maar op één manier achter: meedoen met IkPas (Dry January)!

 • Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

  De gemeente Heerde heeft voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening een noodfonds ingericht. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld wanneer mensen de energierekening niet meer kunnen betalen en geen mogelijkheden hebben om nog te besparen op kosten of om hun inkomsten te verhogen. Zij kunnen mogelijk een beroep doen op deze regeling.

 • Extra energietoeslag voor lagere inkomens

  14 oktober 2022

  Alle huishoudens krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 rond de € 565,- minder aan energiebelasting en btw.

 • Schulden of financiële problemen

  06 oktober 2022

  Veel mensen in Nederland hebben moeite om maandelijks de rekeningen te betalen. Ook in onze gemeente zijn er mensen met schulden of geldzorgen. De gemeente Heerde wil haar inwoners en ondernemers met schulden graag snel helpen.

 • Gezocht: vrijwillige koffieleuten! m/v/x

  29 september 2022

  Houdt u van koffiedrinken en gezelligheid? Dan hebben we wat leuks voor u: andere mensen die daar ook van houden een beetje helpen.

 • Startpunt Geldzaken: uw online actieplannen

  Het Nibud heeft samen met een aantal experts en partners online geldplannen ontwikkeld. Deze plannen bieden houvast bij concrete financiële stappen die u wilt nemen en geven daarnaast praktische handvatten.