Als u een laag inkomen heeft kunt u voor sommige kosten een aanvraag doen voor de Bijzondere Bijstand. Ook is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een activiteitenbijdrage.
De feestdagen zijn in aantocht. Veel mensen vieren dit met elkaar. Gezelligheid, daar draait het om. Daarbij hoort vaak wijn, bier of champagne. Of niet?
Vanaf 1 december kunnen inwoners en professionals die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving terecht bij het Advies- en meldpunt verward gedrag.
Dit schooljaar ging in de gemeente Heerde Kids Actief van start. Volgens buurtcoach Sport & Bewegen Kevin Bosch kunnen er nog genoeg kinderen bij.
Wilt u tijdens de feestdagen met PlusOV reizen? Vraag dan uw rit op tijd aan.
Heeft u een inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm, en wilt u toch meedoen in de maatschappij? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van de jaarlijkse activiteitenbijdrage.
Met ingang van 2020 wordt in heel Nederland het aantal uren voor voor- en vroegschoolse educatie (vve) uitgebreid van 10 naar 16 uur per week. Hiermee kunnen kinderen met een (taal)achterstand zich beter ontwikkelen.
De feestdagen komen eraan en dat is vaak een periode met veel kosten. Als u het lastig vindt om rond te komen, dan kan de gemeente u wellicht helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onze medewerkers schulddienstverlening helpen u graag.
Heeft u vragen op het gebied van wonen, welzijn of zorg? Dan kunt u op donderdagochtend terecht bij het Infopunt in Hof van Cramer aan de Putterweg 2d in Wapenveld tijdens het wekelijkse inloopspreekuur.
Een zorgverzekering is belangrijk. Daar is iedereen het over eens. De gemeente Heerde vindt dat iedereen zich goed moet kunnen verzekeren. Ook mensen met een laag inkomen.
Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners een goede zorgverzekering hebben. Daarom biedt de gemeente Heerde een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.
“De wereld kan niet zonder mantelzorgers”. Daarover zijn ze het roerend eens. Gerrita Elskamp en Linda Seinstra zijn beiden cliëntondersteuner mantelzorg. Wijkverpleegkundige Marco Huige werkt voor Thuiszorg Viattence.
Meer weten over armoedebestrijding? Bekijk dan de themapagina.
Woensdagavond 25 september 2019 vond de tweede FEMtalk plaats. Na een succesvolle editie in mei over de verdeling tussen zorg en werk, stond deze avond geheel in het teken van het werken als vrouw in de techniekbranche.
Negen vrouwen zijn vorige week gestart met de tweede Empowermenttraining voor vrouwen. De training is ontwikkeld door werkbedrijf Lucrato, in opdracht van de gemeente Heerde. Tien weken lang is er aandacht voor het ontdekken van de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de deelnemers in de toekomst.
De drie gemeenten Epe, Hattem en Heerde en woningcorporatie Triada hebben met meerdere zorginstellingen afspraken gemaakt over de mogelijkheid om zorgcliënten zelfstandig te laten wonen.
Een groot deel van het leven van een mantelzorger staat in het teken van de zorg voor een zieke naaste. Dat is een dankbare maar soms ook zware taak.
De gemeente Heerde ontvangt regelmatig aanvragen voor een scootmobiel. Veiligheid bij het gebruik van een scootmobiel staat voorop, daarom krijgt iedere nieuwe aanvrager een rijvaardigheidstest.
Het sociaal werk in de gemeente Heerde is sinds januari dit jaar met twee sociaal werkers actief betrokken binnen het loket 0-100. Het vervangt het algemeen maatschappelijk werk.
Tien gemeenten starten met een pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk in een zorginstelling ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen.
Kies de zorgaanbieder die het beste past bij uw hulpvraag op het gebied van Wmo en Jeugdhulp.