Nieuwsberichten

 • Week van de verslaving

 • Nieuwe inwoners ronden hun participatieverklaringstraject af

  29 september 2022

  Woensdag 28 september heeft een aantal nieuwe inwoners van de gemeente hun participatieverklaringstraject (PVT) afgerond. Het PVT maakt onderdeel uit van het driejarige inburgeringstraject. Tijdens de feestelijke afsluiting ontvingen deze toppers een klein presentje van wethouder Meijer.

 • Aangepaste tijden spreekuren Taalpunt

  27 september 2022

  De tijden van het spreekuur bij het Taalpunt in Wapenveld en Heerde zijn tijdelijk aangepast.

 • Kinderboekenweek

  23 september 2022

  Van 5 oktober tot 16 oktober vindt landelijk de Kinderboekenweek plaats. Ook op de Noord-Veluwe wordt hier jaarlijks aandacht aan geschonken. Het thema is ‘Gi-Ga-Groen!’.

 • De Week tegen de eenzaamheid in Heerde

  26 september 2022

  Kom erbij! Ook dit jaar staan ontmoeting en verbinding centraal in de Week tegen de eenzaamheid. De week is van 29 september tot en met 7 oktober. Overal in het land zijn er activiteiten om elkaar te ontmoeten. Ook in de gemeente Heerde.

 • Hulp bij het invullen van formulieren

  19 september 2022

  Vanaf woensdag 7 september kunt u hulp krijgen bij het invullen van formulieren of het lezen van lastige brieven.

 • Gezocht: vrijwillige koffieleuten! m/v/x

  29 september 2022

  Houdt u van koffiedrinken en gezelligheid? Dan hebben we wat leuks voor u: andere mensen die daar ook van houden een beetje helpen.

 • Je bent niet de enige! Ontmoet mantelzorgers

  13 september 2022

  Iedere laatste donderdag van de maand zijn mantelzorgers welkom om met elkaar koffie/thee te drinken en elkaar te ontmoeten. Dat kan in de huiskamer van Stip in Heerde. Alle deelnemers zijn mantelzorger. Sommigen zorgen voor hun partner, anderen voor een kind, ander familielid of voor een naaste.

 • Vraag het mantelzorgcompliment aan

  22 september 2022

  De gemeenteraad heeft veel waardering voor onze mantelzorgers en stelt daarom een bedrag van € 100,- beschikbaar voor mantelzorgers vanaf 18 jaar. Zeker in het afgelopen jaar bleek weer dat mantelzorgers onmisbaar zijn. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, ander familielid, buur, vriend of kennis.

 • Vrijwilligersprijs en Pluim 2022

  26 september 2022

  Ook dit jaar zetten veel inwoners in onze gemeente zich vrijwillig in voor een ander. En ook dit jaar mag u iemand aanmelden die volgens u de vrijwilliger van 2022 is.

 • PUUR rookvrij; stoppen met roken op uw manier

  25 mei 2022

  Bent u een ouder en wilt u een betere gezondheid voor u en uw kind? Wilt u zich gezonder voelen en meer geld overhouden voor leuke dingen? Kies dan voor een rookvrij leven!

 • Energietoeslag 2022 aanvragen

  De energietoeslag is een tegemoetkoming vanuit de Rijksoverheid voor de hoge energielasten en bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen. De hoogte van de energietoeslag is € 800,- per huishouden en wordt eenmalig uitgekeerd.

 • Startpunt Geldzaken: uw online actieplannen

  Het Nibud heeft samen met een aantal experts en partners online geldplannen ontwikkeld. Deze plannen bieden houvast bij concrete financiële stappen die u wilt nemen en geven daarnaast praktische handvatten.