Zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Een zorgverzekering is belangrijk. Daar is iedereen het over eens. De gemeente Heerde vindt dat iedereen zich goed moet kunnen verzekeren. Ook mensen met een laag inkomen.

Daarom betaalt de gemeente Heerde mee voor inwoners die een ‘Garant Verzorgd’ zorgverzekering via Menzis hebben:

  • Voor het pakket ‘Garant Verzorgd 1’ is de vergoeding € 8,40 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 2’ is dit € 10,00 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 3’ is dit € 20,00 per maand.

Voor wie?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de zorgverzekering Garant Verzorgd is iedereen uit de gemeente Heerde met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw gezamenlijke netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Goed om te weten: voor deze zorgverzekering accepteert Menzis iedereen, zonder medische keuring.

Met Garant Verzorgd heeft u lagere kosten en bent u toch uitgebreid verzekerd. Garant Verzorgd kent drie pakketten. In elk pakket worden ziektekosten vergoed die veel voorkomen, zoals een bijdrage in de kosten van een bril, tandartsbezoek, fysiotherapie en eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp. Het meest uitgebreide pakket is Garant Verzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben.

De gemeente Heerde biedt de zorgverzekering Garant Verzorgd aan, maar verplicht u tot niets. U maakt zelf de afweging of u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar of niet.

De gemeente Heerde heeft geen belang in Menzis, maar wil graag dat inwoners uit Heerde goed verzekerd zijn.

De juiste zorgverzekering

Het pakket met de laagste premie is niet altijd de goedkoopste zorgverzekering. Heeft u bijvoorbeeld veel kosten op een specifiek onderdeel, zoals fysiotherapie, dan kunt u overwegen een pakket te kiezen dat deze kosten vergoedt.

De zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies en voorwaarden bekend gemaakt. Daarom is dit het moment om uw afweging te maken om wel of niet over te stappen.

Wilt u overstappen? Doe dit dan uiterlijk 31 december 2019.

Wilt u overstappen naar Menzis?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl/menzis, selecteer de gemeente Heerde en meld u aan.

Of bel de Overstapcoach van Menzis. Deze Overstapcoach geeft persoonlijk advies en is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur bereikbaar via (088) 222 49 00 (lokaal tarief).

Wilt u polissen eenvoudiger vergelijken, ga dan naar www.gezondverzekerd.nl/heerde. Het is nu heel eenvoudig om verschillende polissen met elkaar te vergelijken.