Wijzigingen zorgverzekering per 1 januari 2022

Deze wijziging gaat pas in vanaf 1 januari 2022. Wij vinden het belangrijk dat wij u tijdig informeren over dit onderwerp. Voor deze wijziging hoeft u nog geen actie te ondernemen. 

Geen collectieve zorgverzekering meer bij Menzis

Menzis heeft het contract met een aantal gemeenten opgezegd per 1 januari 2022. Ook de gemeente Heerde hoort daarbij. Vanaf 1 januari 2022 kunt u dus geen gebruik meer maken van de collectieve zorgverzekering bij Menzis. Wat dit voor u betekent zetten wij voor u op een rij.

Kan ik in 2021 gebruik maken van de zorgverzekering van Menzis?

Ja, dat kan. U kunt nog één jaar gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij Menzis. Als u al een collectieve zorgverzekering van Menzis heeft hoeft u niets te doen. Heeft u geen collectieve zorgverzekering, dan moet u wel voor 1 januari 2021 overstappen en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. 

Kan ik ook na 1 januari 2022 bij Menzis verzekerd blijven?

Dat kan, maar u maakt dan gebruik van een reguliere zorgverzekering van Menzis. U heeft dan geen recht meer op de kortingen van de collectiviteit. 

Wat gebeurt er na 1 januari 2022?

Op dit moment onderzoekt de gemeente wat de beste oplossing is voor de periode na 1 januari 2022. Samen met meerdere gemeenten worden verschillende mogelijkheden beoordeeld. We verwachten dat we hiermee in de loop van 2021 klaar zijn. Zodra we weten wat de oplossing is maken we dit bekend. We zullen alle mensen die in 2021 een collectieve zorgverzekering hebben bij Menzis, een brief sturen. U hoeft nu dus nog geen actie te ondernemen. 

Meer informatie over zorgverzekering

Als u meer informatie wilt over zorgverzekeringen kunt u dit vinden op de website van Gezond Verzekerd: www.gezondverzekerd.nl/heerde.