Terugblik op geslaagde Koningsspelen 2021

Een kleine terugblik op de Koningsspelen 2021. De organisatie was in handen van Kevin Bosch, buurtcoach Sport en Bewegen, en zijn beweegteam (Melvin van Eijndhoven als kartrekker). Zij verzorgden de Koningsspelen voor de basisscholen OBS De Spreng, GBS Kristal, CBS Wereldwijs, CBS De Goede Herder, Ds. Van Maasschool en De IJsselvallei.

Met af en toe een zonnetje en niet al te hoge temperaturen was het prima weer voor de Koningsspelen. Kinderen maakten zich niet druk over de lage temperaturen. Een kwestie van goed aankleden en lekker sporten. Zo kregen ze het vanzelf warm.

De 9e editie van de Koningsspelen was een sportief feest waarin de scholen afgezonderd, in hun eigen bubbel, aan de Koningsspelen meededen. Dit om ervoor te zorgen dat de leerlingen en de begeleiding verantwoord konden sporten. Op alle locaties kon het beweegteam genieten van veel lachende kindergezichten en enthousiaste reacties vanuit de schoolteams. Ook op social media was er veel aandacht voor de Koningsspelen.

Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om de Koningsspelen zo te organiseren dat meerdere scholen tegelijkertijd aan het sporten zijn. Het zou mooi zijn als er dan ook weer leuke clinics verzorgd kunnen worden door sport-, beweeg- en cultuuraanbieders. En dat vooral ook ouders weer onderdeel kunnen zijn van het succes van de Koningsspelen in 2022.

Kevin Bosch: “Het is belangrijk dat kinderen op zo’n dag op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sporten en bewegen. Of dat nou sport, dans of het bespelen van een instrument is. Het is fijn als elk kind zijn/haar talent gaat ontdekken.”