Succesvolle tweede FEMtalk

Woensdagavond 25 september 2019 vond de tweede FEMtalk plaats. Na een succesvolle editie in mei over de verdeling tussen zorg en werk, stond deze avond geheel in het teken van het werken als vrouw in de techniekbranche.

Een branche waar je als vrouw misschien niet zo snel aan denkt, maar wat ongelofelijk leuk kan zijn! Dat bewees ook deze avond.

Verschillende bedrijven waren aanwezig om hun werkzaamheden toe te lichten. Bij Koskamp kun je opgeleid worden tot automonteur, Wehkamp heeft een prachtig aanbod in het distributiecentrum Zwolle, Ventilex biedt mooie mogelijkheden voor vrouwen en OTIB/Metechnica heeft een project Branche zoekt Vrouw opgezet.

Ook was het Leerwerkloket aanwezig voor advies over leren en werken en mocht KOM kinderopvang niet ontbreken voor praktische informatie over de kinderopvang voor vrouwen met kleine kinderen.

Na de presentaties konden de aanwezige vrouwen in gesprek met de verschillende bedrijven waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Er zijn verschillende vervolggesprekken gepland en eventuele vragen konden worden beantwoord. Al met al was het een succesvolle en inspirerende avond!

De avond werd georganiseerd door Vrouwenplatform Carree in samenwerking met de gemeente Heerde.