Studenten dragen hun steentje bij aan sport- en beweegcultuur

Actief Heerde (het sportstimuleringsprogramma van gemeente Heerde) wordt op de achtergrond ondersteund door vier studenten van de CALO opleiding Sportkunde van Windesheim. Deze studenten zijn ijverig met opdrachten of interventies die een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving op gebied van sport en bewegen. Ze doen dit onder begeleiding van Kevin Bosch en Niek Hofman, de buurtcoaches Sport en Bewegen. Deze week stellen we de laatste twee van de vier studenten aan u voor.

Melvin van Eijndhoven gaat voor de alternatieve Koningsspelen..

Mijn naam is Melvin van Eijndhoven. Ik woon in Zwolle en studeer aan de Hogeschool Windesheim. Ik loop stage bij de gemeente Heerde binnen het beweegteam. Mijn project was de alternatieve Koningsspelen organiseren. In de huidige omstandigheden zijn Koningsspelen zoals we kennen helaas niet mogelijk. Het was mijn taak om Koningsspelen te organiseren waarbij de kinderen van de scholen wel een leuke, speciale en sportieve dag hadden, maar we ons ook goed aan de coronaregels konden houden. 

Dit is gebeurd in afstemming met meerdere scholen binnen Heerde, Wapenveld en Veessen. De Koningsspelen waren dit jaar verdeeld over een week om elke school die mee wilde doen hiervoor een kans te geven. Voor de rest moest ik hiervoor draaiboeken maken, studenten aansturen op de dag zelf, afspraken maken met de scholen en alle andere dingen regelen. Verder ondersteun ik mijn mede stagairs in hun projecten. 

Dion van Velsen gaat zich bezig houden met het sport- en beweegaanbod binnen de gemeente Heerde

Hoi, ik ben Dion van Velsen, ik woon in Heerde en ik loop nu mijn afstudeerstage bij Actief Heerde. Hierbij ga ik onderzoeken hoe Actief Heerde het reguliere sport- en beweegaanbod zichtbaarder kan maken voor de samenleving. 

De uitdaging is om de samenleving te matchen met het reguliere aanbod. Op dit moment zijn er onvoldoende verbindingen tussen de samenleving en het lokaal sport-, beweeg- en cultuuraanbod die dit mogelijk maken. Tevens heeft Actief Heerde geen goed beeld bij het huidige aanbod. Het gevolg hiervan is dat sportdeelname vaak achter blijft, omdat er geen passend sport- en beweegaanbod gevonden kan worden. Daarom wil ik een tool ontwikkelen om dit probleem op te lossen.

Heeft u tips of wilt u meedenken?

Neem dan contact op met Kevin Bosch. Bel naar 06 - 553 430 26  of stuur een mail naar actief@heerde.nl.