Stichting Leergeld zoekt vrijwilligers. Iets voor u?

Stichting Leergeld Noord Veluwe is een organisatie die voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een aantal activiteiten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen deze kinderen 'meedoen' met hun leeftijdgenootjes. Leergeld Noord Veluwe werkt in de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek. Leergeld zoekt actieve vrijwilligers in de gemeente Heerde die de samenwerking zoeken met de collega’s uit de andere gemeenten.

Bij Leergeld kunnen mensen aanvragen doen voor onder meer: lidmaatschap van een sportclub, gymnastiekvereniging of scouting, lessen bij een muziekschool, deelname aan een kamp of schoolreis, sportkleding, sport- of balletschoenen of bijzondere schoolkosten. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is ook een fiets of laptop mogelijk. De laatste jaren verstrekt Leergeld in de gemeente Heerde ook een zomerpakket en een Winterkledingpas.

Leergeld werkt alleen met vrijwilligers. Dat geldt zowel voor het bestuur als voor de uitvoering van praktische activiteiten, zoals (hulp)coördinatoren, administratieve krachten en intermediairs. Regelmatig is er behoefte aan een nieuwe vrijwilliger voor één van deze functies. Op dit moment is Leergeld vooral op zoek naar coördinatoren en intermediairs.

Wat doet een coördinator?

De coördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering van onze activiteiten in een afdeling (meestal: een gemeente). Hij/zij coördineert de inzet van de intermediairs, beoordeelt aanvragen en zorgt voor de afhandeling daarvan.

En wat doet een intermediair?

De intermediair legt huisbezoeken af bij de nieuwe gezinnen en zo nodig nogmaals bij gezinnen die al bij Leergeld bekend zijn. Hij/zij bespreekt met hen welke overheidsvoorzieningen er zijn waarop zij mogelijk recht hebben en legt uit wat Leergeld kan betekenen voor de gezinnen. 

Kijk meteen even op de website www.leergeldnoordveluwe.nl/vrijwilliger-worden

Heeft u belangstelling voor afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk, waarmee u kinderen in uw eigen regio helpt, dan kunt u altijd vrijblijvend bellen 06 5155 1231 of mailen: info@leergeldnoordveluwe.nl.