Project #Opladers laat ouders delen in opvoeding

Wethouder Berkhoff heeft op vrijdag 16 oktober op het schoolplein van basisschool de Spreng het officiële startsein gegeven voor het project #Opladers. Hij kwam daar persoonlijk de #Opladers-beachvlag afgeven. Het project wil ouders meer met elkaar in contact laten komen. Zo kunnen zij vragen rondom opvoeden en opgroeien met elkaar delen. De Spreng is de eerste basisschool in Heerde die aan de slag gaat met dit project. De gemeente Heerde voert het project uit samen met de gemeenten Zutphen en Lochem. 

Wethouder Berkhof: ““Eigenlijk brengen we iets terug wat we vroeger veel meer gewend waren te doen: op elkaars kinderen passen, naar elkaar omkijken. We willen werken aan onderlinge sociale cohesie. Het project #Opladers draagt hier aan bij.”

Het project

Het project #Opladers is een beweging vol energie en bouwt aan een krachtig netwerk voor ouders door ze meer met elkaar in contact te laten komen. Een rijk netwerk is heel goed voor de ontwikkeling en het geluk van kinderen die opgroeien. Alle mensen die een rol spelen in de opvoeding horen hierbij. Van hun opa’s en oma’s en de buurvrouw tot de ouder van een vriendje of vriendinnetje. Toch gaan veel mensen met een opvoedvraag snel naar de huisarts of het consultatiebureau. Terwijl de mensen dicht om je heen vaak het antwoord ook weten. Alleen, vragen om hulp in de naast omgeving is niet altijd even gemakkelijk.

Het project #Opladers wil dat veranderen. En iedereen aanmoedigen het gesprek met elkaar aan te gaan. Want hoe fijn is het dat je de zorg voor je gezin samen kunt delen? Dat geeft ruimte om aandacht voor andere dingen te hebben. Of gewoon even tijd voor jezelf te nemen en hernieuwde energie op te doen. Het project bouwt zo een omgeving waar mensen elkaar meer opzoeken, meer delen en meer helpen.

Robin Papiermolen, directeur van basisschool De Spreng: “Met dit project willen we ouders iets extra’s bieden, juist in deze moeilijke tijd. Ik zou het ook zo mooi vinden als ouders elkaar ook buiten de eigen veilige (vrienden)kring leren kennen. Ik hoop dat #Opladers hieraan kan bijdragen.