Opnieuw een zomerpakket voor kinderen in de gemeente Heerde

Ook dit jaar krijgen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een zomerpakket. Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de Ontmoetingskerk samen met haar leden en inwoners de  vakantietasjes samengesteld.

De diaconie van de Ontmoetingskerk heeft een oproep gedaan aan haar gemeente om nieuw speelgoed te verzamelen. Ook hebben ze  lokale winkels benaderd voor kortingsbonnen en toegangskaartjes. Daarnaast hebben verschillende supermarkten  een bijdrage gedaan. De gemeente Heerde doet een bijdrage vanuit het Kindpakket. De vakantietasjes worden bezorgd door Stichting Leergeld Noord-Veluwe. 

Wethouder Wolbert Meijer is blij met dit initiatief van de Ontmoetingskerk

“Het past helemaal binnen de filosofie van de gemeente Heerde dat we naar elkaar omkijken, want  samen zijn we Heerde. Het is fijn dat de Ontmoetingskerk daar op deze wijze invulling aan geeft.”, aldus Wolbert Meijer. 

Ook jongeren van 13 tot 18 jaar ontvangen een zomerpakket

Dit pakket is samengesteld door Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK) en bevat onder meer bioscoopkaartjes, treinkaartjes, een leesboek en een voetbal. Stichting Leergeld Noord-Veluwe organiseert deze actie en zorgt ervoor dat het pakket bij de jongeren terecht komt.  Dit zomerpakket is onderdeel van het Kindpakket. 

Aanvragen zolang de voorraad strekt

Kinderen uit gezinnen met een inkomen van 120% van de bijstandsnorm krijgen een pakket.

U ontvangt automatisch een zomerpakket als u bekend bent bij Stichting Leergeld en al eerder een zomer- en/of winterpakket heeft ontvangen. 

Ontvangt u niet automatisch een zomerpakket? Dan kunt u zich aanmelden op www.samenvoorallekinderen.nl

Het zomerpakket wordt voor 20 juli 2022 bezorgd. Denkt u recht te hebben op een pakket en heeft u deze niet ontvangen? Neem dan na 20 juli 2022 contact op met Stichting Leergeld Noord-Veluwe via leergeldheerde@gmail.com. U ontvangt dan alsnog een pakket, zolang de voorraad strekt.