Ondersteuning kinderen in armoede met een Winterpakket

In de gemeente Heerde willen we dat alle kinderen meedoen. Ook als het even niet lukt. Daarom heeft het college van de gemeente Heerde besloten om in 2019 een Winterpakket beschikbaar te stellen. In de winter hebben we namelijk warme kleding en goede schoenen nodig.

Alle kinderen, tot en met 18 jaar, van ouders met een inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm komen in aanmerking. Het Winterpakket maakt onderdeel uit van het Kindpakket en voeren we uit in samenwerking met de Stichting Leergeld Noord-Veluwe.

Wat is het Winterpakket 2019?

Het Winterpakket bestaat uit een betaalpas van Stichting Leergeld Noord-Veluwe, de Leergeldpas. De Leergeldpas heeft een waarde van € 75,- Met deze pas kunnen kinderen uit de gemeente Heerde kleding en schoenen kopen bij een aantal lokale en regionale winkeliers. De gemeente Heerde houdt rekening met de uitgifte van 200 pasjes.

Wat kost de Leergeldpas?

De kinderen kunnen het totale bedrag besteden. Winkeliers dragen 10% van de besteding af aan Carta Solutions, de organisatie achter de Leergeldpas.

Let op: de einddatum van de Leergeldpas is 31 maart 2020. De pas is niet meer te gebruiken.

Bij welke winkels is het pasje te gebruiken?

De Leergeldpas kan bij de volgende winkels worden gebruikt om te betalen:

  • Dick.en.Co, Dorpsstraat 21, 8181 HL Heerde
  • Hema Heerde, Dorpsstraat 12, 8181 HP Heerde
  • Waaijenberg Schoenmode, Hardenbrink 46, 8161CP Epe

Let op: Waaijenberg Schoenmode hanteert bovenop de Leergeldpas tot 1 maart 2020 een korting van minimaal 30% op de kinderschoenen.

Wie verspreidt de Leergeldpas?

Stichting Leergeld Noord-Veluwe werkt al samen met de gemeente Heerde aan het Kindpakket. Veel kinderen zijn al bekend bij Stichting Leergeld Noord-Veluwe. Stichting Leergeld Noord-Veluwe verspreidt de pasjes. Ook is het mogelijk voor kinderen om zich aan te melden wanneer zij niet de pas standaard ontvangen.

Hoe melden kinderen zich aan voor de Leergeldpas?

Kinderen kunnen zich aanmelden via de website van het Kindpakket of via de website Stichting Leergeld Noord-Veluwe. Ook kunnen ze een e-mail sturen naar leergeldheerde@gmail.com.

Hoe kunt u zien hoeveel saldo de Leergeldpas heeft?

U kunt het saldo van de Leergeldpas online bekijken:

Saldo bekijken