Wijzigingen zorgverzekering per 1 januari 2020

Wij vinden het belangrijk dat wij u tijdig informeren over dit onderwerp. Voor deze wijzigingen hoeft u nog geen actie te ondernemen. Wij informeren u tijdig.

Geen collectieve zorgverzekering meer bij Menzis na 1 januari 2020

Menzis heeft het contract met een aantal gemeenten opgezegd per 1 januari 2020. Ook de gemeente Heerde hoort daarbij. Vanaf 1 januari 2020 kunt u dus geen gebruik meer maken van de collectieve zorgverzekering bij Menzis. Wat dit voor u betekent zetten wij voor u op een rij.

Kan ik in 2019 gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van Menzis?

Ja, dat kan. U kunt nog één jaar gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij Menzis. Als u al een collectieve zorgverzekering van Menzis heeft hoeft u niets te doen.

Heeft u geen collectieve zorgverzekering, dan moet u wel voor 1 januari 2019 overstappen en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm.

Kan ik ook na 1 januari 2020 bij Menzis verzekerd blijven?

Dat kan, maar u maakt dan gebruik van een reguliere zorgverzekering van Menzis. U heeft dan geen recht meer op de kortingen van de collectiviteit.

Kan ik na 1 januari 2020 nog gebruik maken van een collectieve zorgverzekering?

Op dit moment onderzoekt de gemeente wat de beste oplossing is voor de periode na 1 januari 2020. Samen met meerdere gemeenten worden verschillende mogelijkheden beoordeeld.

We verwachten dat we hiermee in de loop van 2019 klaar zijn. Zodra we weten wat de oplossing is maken we dit bekend.

We zullen alle mensen die in 2019 een collectieve zorgverzekering hebben bij Menzis een brief sturen. Ook zullen we dit via de Schaapskooi en de website van Zorgvraag Heerde communiceren. U hoeft nu dus nog geen actie te ondernemen.

Terug naar de hoofdpagina