Ondersteuning bij uw zorgverzekering 2019

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Daar is iedereen het over eens. Maar voor veel mensen met een laag inkomen is die vaak moeilijk te betalen.

Financiële ondersteuning

De gemeente vindt dat iedereen zich goed moet kunnen verzekeren. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom betaalt de gemeente voor die mensen mee wanneer ze een ‘Garant Verzorgd’ zorgverzekering via Menzis hebben:

2019

  • Voor het pakket ‘Garant Verzorgd 1’ is de vergoeding € 7,65 per maand
  • Voor ‘Garant Verzorgd 2’ is dit € 10,00 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 3’ is dit € 20,00 per maand.

Voor wie?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de zorgverzekering Garant Verzorgd is iedereen uit

de gemeente Heerde met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw gezamenlijke netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm.

Goed om te weten: voor deze zorgverzekering accepteert Menzis iedereen, zonder medische keuring.

Garantverzorgd

Garant Verzorgd is een betaalbare en complete zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Met deze verzekering heeft u lagere kosten en bent u toch uitgebreid verzekerd. Garant Verzorgd kent drie pakketten. In elk pakket worden ziektekosten die veel voorkomen vergoed, zoals een bijdrage in de kosten van een bril, tandartsbezoek, fysiotherapie en eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp. Het meest uitgebreide pakket is Garant Verzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben.

De gemeente Heerde biedt de zorgverzekering Garant Verzorgd via Menzis aan, maar verplicht u tot niets. U maakt zelf de afweging of u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar of niet.

De gemeente Heerde heeft geen belang in Menzis. Haar enige belang is dat inwoners uit Heerde goed verzekerd zijn.

De juiste zorgverzekering

Het is van belang dat u de juiste zorgverzekering kiest. Het pakket met de laagste premie is niet altijd de goedkoopste zorgverzekering. Heeft u bijvoorbeeld veel kosten op een specifiek onderdeel zoals fysiotherapie dan kunt u overwegen een pakket te kiezen dat deze kosten vergoedt.

Gerelateerde informatie