Mantelzorg en werk

Combineert u de zorg voor een naaste met een baan? Dan bent u niet de enige. Wist u dat één op de vier werknemers dit doet? Dat is een pittige klus. Een goede balans vinden tussen werk, zorg en vrijetijdsbesteding is dan ook heel belangrijk.

Die balans vinden kan soms door een periode gebruik te maken van de wettelijke regelingen die er zijn voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld calamiteitenverlof, kortdurend zorgverlof en langdurend zorgverlof. Daarnaast heeft uw werkgever misschien ook regelingen die u kunnen helpen een betere balans te vinden tussen werk en het verlenen van zorg. Deze regelingen vindt u in uw arbeidsovereenkomst.

Ga eens in gesprek met uw werkgever of collega’s

Het bespreekbaar maken van uw mantelzorgsituatie zorgt ervoor dat er aandacht en begrip ontstaat. En misschien is ondersteuning mogelijk. In het ‘Zakboek mantelzorg en werk’ van MantelzorgNL vindt u uitgebreide informatie over het combineren van werk en zorg. 

Ook kunt u voor meer informatie kijken op www.mantelzorg.nl of contact opnemen met de coördinator mantelzorgondersteuning van Stip/De Plu Heerde, Dirk-Jan van der Veer. Zijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

  • te bellen naar (0578) 69 94 99 of 06 193 026 57;
  • een e-mail te sturen naar info@depluheerde.nl.