Logeerzorg geeft de mantelzorger lucht

Een groot deel van het leven van een mantelzorger staat in het teken van de zorg voor een zieke naaste. Dat is een dankbare maar soms ook zware taak.

Logeerzorg voor die naaste kan de mantelzorger even lucht geven. Zo zorgt de mantelzorger ook goed voor zichzelf. De gemeenten Heerde en Epe voeren nu samen een proefproject Logeerzorg uit.

Wat is logeerzorg?

Bij logeerzorg verblijft de zorgvrager overdag en ’s nachts ergens waar professionele zorg voorhanden is. Die zorg is er bij zorghotel Groot Stokkert in Wapenveld of bij een woonzorglocatie van Viattence in Heerde of Epe. Degene die zorg nodig heeft kan alleen uit logeren gaan, maar ook samen met de mantelzorger. Het kan zijn dat hij of zij binnenkort naar een woonzorglocatie verhuist. Dat is vaak een grote stap. Logeerzorg kan dan een tussenstap zijn om vast te wennen aan de nieuwe situatie.

Voor wie is het proefproject logeerzorg?

Om in aanmerking te komen voor het proefproject Logeerzorg van de gemeente Heerde geldt een aantal voorwaarden. De zorgbehoevende moet wonen in de gemeente Heerde en moet minimaal 50 jaar zijn. Daarnaast zijn een aantal voorwaarden die u met de mantelzorgcoördinator bespreekt.

Hoe vraagt u logeerzorg aan?

Om verder te onderzoeken of u in aanmerking komt voor logeerzorg, neemt u contact op met één van de mantelzorgcoördinatoren/cliëntondersteuners. Dan kunt u ook de verschillende mogelijkheden bespreken.

Voor de gemeente Heerde neemt u contact op met Linda Seinstra, bereikbaar op 06 – 1930 2657 of via linda.seinstra@teamjeugdheerde.nl.