Kids Actief: veel activiteit

Dit schooljaar ging in de gemeente Heerde Kids Actief van start. Volgens buurtcoach Sport & Bewegen Kevin Bosch kunnen er nog genoeg kinderen bij.

‘Wekelijks bewegen er ruim vijftig kinderen in Heerde en Wapenveld. De gymzalen zijn nog lang niet vol en er is nog genoeg ruimte voor kinderen om extra te kunnen bewegen. Wij hopen samen met deze kinderen te ontdekken waar hun passie ligt en of wij ze hierin kunnen ondersteunen. Wij hebben zelfs de mogelijkheid om kinderen makkelijk te matchen met een sportaanbieder hier in de buurt. Dat maakt onze activiteiten zo speciaal.’

Kids Actief: op maandagen in de Faberhal in Heerde en donderdagen in de gymzaal in Wapenveld. Groepen 1 t/m 4 van 15.30 tot 16.15 uur en groepen 5 t/m 8 van 16.15 tot 17.00 uur.

Cool2bfit

Kinderen kunnen ook deelnemen aan Cool2bfit, een programma waarin kinderen van 8 tot en met 13 jaar samen met ouders werken aan een gezonde leefstijl. In de basisschoolleeftijd kampen veel kinderen met overgewicht. Veel eten en weinig bewegen is vaak de oorzaak van overgewicht.

Kinderen die te zwaar zijn kunnen te maken krijgen met allerlei lichamelijke klachten. Denk aan hoge bloeddruk, diabetes type 2 en gewrichtsklachten. Er zijn ook psychische gevolgen, die vaak worden onderschat: kinderen met overgewicht worden vaker gepest.

Kinderen en ouders gaan samen aan de slag onder deskundige begeleiding van een diëtist, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut en sportcoach om het leefpatroon te veranderen.

Het doel is om bewuster met eten en bewegen aan de slag gaan. Een gezondere levensstijl én een gezond gewicht is waar het uiteindelijk om gaat. Zo kan voorkomen worden dat kinderen op latere leeftijd problemen ondervinden van een ongezonde levensstijl.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Kids Actief? Of heeft u vragen over Cool2BFit? Kijk dan op de vernieuwde website: www.actiefheerde.nl.

Kevin Bosch zit in een kring met een aantal kinderen die deelnamen aan Cool2bfit.