Gebruik nu de nieuwe vergelijker voor de zorgverzekering

Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners een goede zorgverzekering hebben. Daarom biedt de gemeente Heerde een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

De gemeente betaalt dan een deel van de premie. In 2020 kunnen inwoners van de gemeente Heerde hiervan nog gebruikmaken. Voor 2021 zijn we nog volop in gesprek met verschillende aanbieders van zorgverzekeringen.

Vergelijk uw collectieve zorgverzekering

Komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering? Dan biedt de gemeente u alvast de mogelijkheid om de collectieve zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Deze vergelijker is te vinden via www.gezondverzekerd.nl/heerde. Deze website is al langer in gebruik, maar is geheel vernieuwd. U kunt nu, door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden, de juiste zorgverzekering kiezen en afsluiten.

Wat is de juiste zorgverzekering?

De juiste zorgverzekering is de zorgverzekering die het beste aansluit bij uw situatie. Dat hoeft niet altijd de collectieve zorgverzekering te zijn die de gemeente aanbiedt. Stel bijvoorbeeld dat u veel gebruik denkt te maken van een bepaalde behandeling, dan kiest u een zorgverzekering die de kosten van deze behandeling dekt.

Wethouder Yasemin Cegerek: ‘De juiste zorgverzekering is de zorgverzekering die het beste past bij de situatie van de inwoner, daarvoor zetten we de vergelijker in.’

Gerelateerde informatie