Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Alle huishoudens krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 rond de € 565,- minder aan energiebelasting en btw.

Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer informatie.

Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarnaast een eenmalige energietoeslag van maximaal €1.300,-. Heeft u al eerder dit jaar een toeslag van € 800,- ontvangen? Dan krijgt u nog € 500,-.

U heeft recht op een eenmalige energietoeslag maar u heeft deze nog niet aangevraagd

U kunt de energietoeslag tot en met 30 juni 2023 aanvragen. Heeft u de toeslag al wel aangevraagd maar nog geen bericht van de gemeente ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf een brief van de gemeente. 

U heeft al een eenmalige energietoeslag ontvangen van € 800,-

U hoeft niets te doen. U ontvangt automatisch het bedrag van € 500,-.

U ontvangt de toeslag in het najaar

We streven ernaar om de automatische uitbetaling van € 500,- eind oktober uit te keren.  Vanaf dat moment wordt ook bij een eerste aanvraag een bedrag van € 1.300,- uitgekeerd. 

Financiële problemen? Zoek hulp!

Bijvoorbeeld door contact op te nemen met uw energieleverancier. U kunt mogelijk een betaalregeling afspreken. Ook kunt u contact opnemen met de consulenten schulddienstverlening van de gemeente Heerde. Of doe een financiële fitheidstest op Geldfit.nl. 

Stel gerust uw vragen

De consulenten schulddienstverlening van de gemeente Heerde kunt u bereiken via Steun- en informatiepunt (STIP). U kunt STIP telefonisch bereiken op 0578 - 69 94 99. U kunt ook een e-mail sturen naar info@zorgvraagheerde.nl