Dank jullie wel jonge mantelzorgers!

Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, buur, vriend of kennis.

Kent u een jonge mantelzorger van 4 tot en met 18 jaar?

Vraag dan tussen 28 april en 28 mei 2021 de cadeaubon van € 25 aan. Dat kan worden aangevraagd door sportverenigingen, scholen, buren, kennissen, (zorg) professionals, ouders en broers/zussen. Het gaat om jongeren die in het eigen gezin mantelzorg verlenen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De zorgvrager moet een inwoner zijn van de gemeente Heerde. De mantelzorger voor wie het wordt aangevraagd mag wel buiten de gemeente Heerde wonen;
  • Het mantelzorgcompliment is voor langdurige zorg thuis en voor langdurige zorg aan naasten (zoals je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje) in een instelling.
  • De voordrager stemt er mee in dat de informatie op het ‘Voordrachtformulier Mantelzorgcompliment Gemeente Heerde’ wordt geregistreerd bij de gemeente Heerde en overgedragen wordt aan het gemeentelijk mantelzorgsteunpunt.

Aanvragen

U kunt het mantelzorgcompliment via onderstaande link online aanvragen:

Mantelzorgcompliment Jeugd aanvragen

Let op: aanvragen kan tot en met 28 mei 2021.

Komt u er online niet uit? Vraag dan of er iemand in uw omgeving is die u verder kan helpen. Ook kunt u hulp krijgen bij het aanvragen van het mantelzorgcompliment. U kunt hiervoor contact opnemen met het mantelzorgsteunpunt De Plu via 0619302657 of via de e-mail l.seinstra@heerde.nl.

Invullen

Het is de bedoeling dat u, als zorgvrager of professional, het formulier samen met de mantelzorger invult. Als het mantelzorgcompliment wordt toegekend, ontvangt de jonge mantelzorger binnen vijf werkdagen (na het versturen van uw aanvraag) een besluit. Neem contact met de gemeente op als u dit niet tijdig ontvangt.

Compliment ophalen

De jonge mantelzorgers mogen dit jaar hun jeugdcompliment persoonlijk in ontvangst komen nemen. Dat kan: 

  • in Heerde op maandag 31 mei tussen 14.30 en 16.30 uur bij STIP, Sportlaan 2 H;
  • in Wapenveld op dinsdag 1 juni tussen 14.30 en 16.30 uur in Hof van Cramer, Putterweg 2d.

Meer weten?

Wilt u meer weten over mantelzorg in de gemeente Heerde? Neem contact op met mantelzorgsteunpunt De Plu Heerde:

Ook vindt u informatie op de website van MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.