Collectieve zorgverzekering voor minima in Heerde en Hattem

De gemeenten Heerde en Hattem bieden inwoners met een laag inkomen ook in 2021 de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten bij Menzis.

De wethouders Yasemin Cegerek en Carla Broekhuis van de twee gemeentes zijn blij met dit besluit. Zij zijn Menzis zeer erkentelijk voor deze mogelijkheid. Het geeft inwoners met een laag inkomen een extra keuze. Voor een deel van deze inwoners heeft de collectieve zorgverzekering de voordelen voor een ruimere dekking. Ook betalen ze minder eigen bijdragen dan bij een reguliere collectieve zorgverzekering. 

Goede verzekering voor iedereen

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak moeilijk om de premie van de zorgverzekering te betalen. Een collectieve zorgverzekering biedt dan uitkomst. De gemeente vindt dat iedereen zich goed moet kunnen verzekeren, ook minima. Daarom betaalt de gemeente mee aan bepaalde zorgverzekeringen van Menzis.

Nog een extra jaar

In 2018 besloot Menzis om zich meer te gaan richten op hun kernwerkgebied, waarin de gemeenten Heerde en Hattem niet vallen. Gelukkig konden we onze inwoners in 2019 en 2020 toch de collectieve zorgverzekering van Menzis aanbieden. Door de coronacrisis heeft Menzis nog een jaar extra tijd gegeven om een alternatief te zoeken. Zo kunnen inwoners ook in 2021 gebruik maken van de collectieve zorgverzekering.

Meer informatie