Campagne Senioren en veiligheid van start gegaan

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is onlangs de campagne Senioren en veiligheid gestart. Voor senioren zijn er concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. Maar ook wat ze moeten doen als het wel gebeurt.

Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Het kan iedereen overkomen

Politie en de fraudehelpdesk zien sinds de coronacrisis een verschuiving in de criminaliteit. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude fors toegenomen en worden babbeltrucs gebruikt waarbij criminelen ‘hulp’ aanbieden.

Dit kan iedereen overkomen en dus ook elke oudere. Daarom krijgen ouderen via de campagne concrete tips mee om te voorkomen dat iemand slachtoffer wordt. Wanneer een oudere toch slachtoffer is geworden, is het van belang dat dit bespreekbaar is en ouderen aangifte doen. Hiervoor geeft de campagne eveneens tips. Deze informatie en tips kunnen natuurlijk ook door anderen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld (klein)kinderen, buren en verzorgers.

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nll.