Buurtcoach sport en bewegen Kevin Bosch vol enthousiasme van start gegaan

Kevin Bosch is de opvolger van meester Dennis Jolink en is sinds 1 maart de nieuwe buurtcoach sport en bewegen. Hij staat te popelen om te beginnen en stelt zich dan ook graag voor.

Uitgedaagd tot sport en bewegen

‘Sporten en bewegen geeft plezier, voldoening en beleving en je kunt er sociale contacten mee opdoen. Het levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de gezondheid en het sociaal welzijn. Ik wil bereiken dat veel jeugd, jongeren, volwassenen en ouderen, met of zonder beperkingen, gaan sporten en bewegen.

Als buurtcoach ben ik werkzaam voor de gemeente en ben ik op de hoogte van wat er speelt op het gebied van sport en bewegen. De gemeente wil waar nodig een bijdrage leveren en iets toevoegen waar dat kan. Iedereen verdient het namelijk om in een kansrijke ontwikkelomgeving op te groeien, een omgeving waar kinderen en jongeren worden uitgedaagd tot sport en bewegen.’  

Waarover kunnen we je benaderen?

‘Geen vraag is te gek! Speelt er iets in jullie omgeving op het gebied van sport en bewegen en jullie willen graag dat wij meedenken over de hulpvraag? Dan hoor ik dit graag! Als buurtcoach bied ik vraaggerichte ondersteuning aan en sluit ik graag aan bij partners in de wijk die ook in beweging zijn. Het gaat erom dat een ieder zich vrij voelt om te sporten en bewegen.’

Wat is nu je focus?

‘Ik wil vragen ophalen bij jeugdigen, jongeren- en onderwijsinstellingen, sportaanbieders en aangepast sporten. Eén van de werkzaamheden waar ik me op ga richten is Cool2Bfit, een initiatief waarin kind en gezin uitgedaagd worden om deel te nemen aan een gezonde leefstijl.

Hoe zorg je in je thuissituatie voor een goede balans tussen voeding en bewegen? Op een laagdrempelige manier krijgen ouders en kind handvatten mee vanuit de fysiotherapeut, diëtist en sportcoach. Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met mij op.

Graag nodig ik jou uit om mij te laten zien waar kansen liggen op het gebied van meer sporten en bewegen.’

  • Contact: (06) 553 430 26 of www.actiefheerde.nl
  • Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag