Bezoekers zomerschool hebben zich drie weken ‘prima vermaakt’

‘De zomerschool was heel erg leuk. Bedankt!’ Met onder meer die woorden is op 20 augustus in Vaassen de zomerschool Epe en Heerde afgesloten. Aan alles was te merken dat de deelnemende kinderen zich drie weken lang prima vermaakt hebben.

Zij kregen onder meer les in de Nederlandse taal. Daarnaast stonden er allerlei sportieve en creatieve activiteiten op het programma. De slotvoorstelling gaf, met onder meer muziek en dans, een telspel en een paar Ninja-acts, een mooie indruk van het aangeboden programma. De kinderen bedankten aan het eind van de voorstelling onder anderen hun juffen en meesters, de buschauffeur en de gemeenten Epe en Heerde voor hun inzet of support. Alle kinderen kregen bij het verlaten van het schoolgebouw een rugtas cadeau. Daarin zaten onder meer een boek, een folder van de bibliotheek en een zwemkaart. En wie wilde kon op het schoolplein nog een ijsje scoren.

Flink aantal deelnemers

Er deden dit jaar ruim veertig kinderen mee aan de zomerschool. Het ging om kinderen die minder dan vier jaar in Nederland wonen, tussen de zes en twaalf jaar oud zijn en in de gemeente Epe of Heerde wonen. ‘We proberen met deze zomerschool te voorkomen dat deze kinderen in de zomervakantie een achterstand oplopen in bijvoorbeeld Nederlands spreken’, benadrukt Esther van de Ridder. Zij is als beleidsontwikkelaar onderwijs en kinderopvang van de gemeente Epe nauw bij de organisatie van de zomerschool betrokken. Wat ook geldt voor Anna Adolfsen, beleidsmedewerker sociaal maatschappelijke verbinding van de gemeente Heerde. ‘Ik vind het mooi dat de gemeenten Epe en Heerde de school nu samen organiseren''.

Voordelen

Dat Heerde is aangehaakt bij dit Eper initiatief levert meerdere voordelen op, waaronder meer deelnemers. Daardoor is het bijvoorbeeld makkelijker geworden om aparte onderbouw- en bovenbouwactiviteiten in het programma-aanbod op te nemen.

Vriendschappen

Er zijn weer heel wat vriendschappen ontstaan tijdens de zomerschool. Bovendien keren de kinderen straks met allerlei verhalen terug op hun eigen school. Ze zijn dan misschien niet op vakantie geweest, maar hebben deze zomer wel van alles beleefd.