Beleeftraining LVB

Woensdagavond 6 oktober organiseert de Vrijwilligersacademie NOV een Beleeftraining LVB. De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers van de gemeenten Heerde, Hattem en Epe die mensen in hun omgeving hebben met een licht verstandelijke beperking.

Praktische tips bij iedere ervaring 

Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met een licht verstandelijke beperking te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk. 

Opdrachten en ervaringen 

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met een licht verstandelijke beperking op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking. De training wordt samen met een ervaringsdeskundige gegeven. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 6 oktober 2021, van 19.00 uur tot 21.00 uur.
  • Waar: STIP (Steun en Informatie Punt), Sportlaan 2 H in Heerde. 

De beleeftraining wordt verzorgd door MEE. Deelname is gratis.

Aanmelden of meer informatie? 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.epedoet.nl/workshops

De vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.