Nieuws

 • Klachten over PlusOV?

  Er is in de afgelopen weken veel gesproken en geschreven over het vervoer door PlusOV. Als gemeente Heerde vinden we het zeer vervelend dat het vervoer niet voor iedereen goed geregeld is, of het nu gaat om leerlingenvervoer of vervoer naar dagbestedingslocaties.

 • Een schoon en leefbaar huis

  Ook in 2018 kan er gebruik worden gemaakt van de algemene voorziening schoon en leefbaar huis. Soms lukt het niet om zelf uw huishouden te doen. Door bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of ouderdom kan het gebeuren dat u tijdelijk of langdurig bepaalde taken in het huishouden niet kunt uitvoeren.

 • Wijzigingen Bijzondere Bijstand per 1 januari 2018

  De regels voor de Bijzondere Bijstand zijn per 1 januari 2018 bijgesteld. Als u in 2017 Bijzondere Bijstand heeft aangevraagd of van plan bent om dit in 2018 te doen, lees dan verder.

 • Met het Kindpakket kunnen alle kinderen in Heerde meedoen

  Wethouder Berkhoff en Henk van Kessel (regiocoördinator stichting Leergeld Noord-Veluwe) hebben op 20 november hun handtekening gezet onder de uitvoeringsovereenkomst van het Kindpakket.

 • Vrijwilligers: gratis verzekering en VOG

  Iedere vrijwilliger, die actief is in de gemeente Heerde of voor een organisatie uit de gemeente of iedere mantelzorger, is automatisch en gratis verzekerd!

 • Speel- en leergroep KIES

  De Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) van de gemeenten Hattem, Heerde en Epe bieden gezamenlijk een speel- en leergroep aan voor kinderen van wie de ouders gescheiden zijn: KIES (Kinderen In Echtscheidings-Situaties).

 • Ouderenmishandeling: praten is het begin van de oplossing

  Donderdag 15 juni was de internationale dag bestrijding ouderenmishandeling. De gemeente Heerde vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp.

 • Gratis trainingen voor vrijwilligers

  Heeft uw vrijwilligersorganisatie wel eens te maken met personen met verward gedrag? Dan kunt u via De Plu (het steunpunt voor vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Heerde) een gratis trainer of deskundige inzetten om u daarbij te helpen.

 • Ook voor vragen over vaccinaties kunt u terecht bij het CJG

  Iedere maand kunt u hier lezen over een belangrijk onderwerp voor jeugd van 0 tot18 jaar. Deze maand jeugdarts Peter Dietzenbacher aan het woord over vaccinaties. Een veelbesproken onderwerp.

Uitgelicht