Gratis zelftests voor mensen met een laag inkomen

We zijn hopelijk bijna aan het einde van de coronapandemie. Toch raken nog steeds mensen besmet met het virus. De gemeente Heerde vindt het daarom belangrijk dat iedereen zich aan de coronaregels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. Heeft u klachten die horen bij het coronavirus? Doe dan zo snel mogelijk een test: bij de GGD of een zelftest.

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis toepast, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Zelftesten koopt u bij de apotheek, drogist of supermarkt. 

Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl met de trefwoorden ‘wanneer zelftest’. 

Kunt u geen zelftest betalen?

Mensen met een laag inkomen kunnen zelftests ophalen bij Stip, de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Eperweg 5, de Rode Beer, de Hof van Cramer, de bibliotheek Heerde of mfa de Heerd. Ook zijn er zelftests aanwezig bij de Voedselbank en Vluchtelingenwerk. Er wordt niet op inkomen gecontroleerd. De gemeente vertrouwt erop dat inwoners die zelf wel een zelftest kunnen betalen geen gebruik maken van deze gratis zelftests.