Zomerschool-vrijwilligers gezocht!

We gaan alweer richting de zomer. Dat betekent dat een nieuwe editie van de Zomerschool Epe-Heerde. De zomerschool wordt jaarlijks mede mogelijk dankzij de enorme betrokkenheid en inzet van professionals en vrijwilligers. Wilt u misschien meedoen als vrijwilliger?

Over de Zomerschool

Kinderen van 6 tot 12 jaar doen 3 weken lang mee aan een zomerschoolprogramma van 3 dagen in de week. De focus ligt op de Nederlandse taal, met aandacht voor praten, lezen, schrijven, luisteren en begrijpen. Ook is er een sport- en spelprogramma in de middag. Daarmee kunnen kinderen al spelend leren tijdens activiteiten als sport, gezondheid, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans.

Wordt u dit jaar Zomerschool-vrijwilliger?

En bent u beschikbaar tussen 31 juli en 17 augustus? Dan horen we graag van u. De programmadagen zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 09.30 tot 14.30 uur op het terrein van Scouting Buys Ballot in Heerde. U kunt zich opgeven voor minimaal 2 dagdelen. Het is dus niet nodig dat u de hele periode beschikbaar bent. 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het begeleiden van kinderen die maximaal 4 jaar in Nederland zijn of kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Dit gebeurt door de Nederlandse taal en activiteiten als sport, spel, cultuur en creatief te begeleiden.

Wilt u helpen om dit mooie maatschappelijke project een succes te maken?

Bekijk de hele vacature op www.vrijwilligheerde.nl of neem contact op met Marleen Witteveen, coördinator Zomerschool Epe-Heerde. Dat kan per email: m.witteveen@heerde.nl.