Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

De gemeente Heerde heeft voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening een noodfonds ingericht. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld wanneer mensen de energierekening niet meer kunnen betalen en geen mogelijkheden hebben om nog te besparen op kosten of om hun inkomsten te verhogen. Zij kunnen mogelijk een beroep doen op deze regeling.

Iedereen die hulp nodig heeft, kan bij ons terecht

Tot 30 juni 2023 kunnen inwoners een aanvraag doen voor een financiële tegemoetkoming uit het fonds. Er is geen inkomensgrens vastgesteld. Wethouder Wolbert Meijer over deze regeling: “We zijn blij met deze regeling, omdat we hiermee ook mensen helpen die een inkomen hebben dat hoger is dan het minimum. Als mensen hulp nodig hebben, gaan we samen op zoek naar een oplossing. We sturen niemand weg bij de loketten.” 

Aanvragen kan via de consulenten Schulddienstverlening

Inwoners die denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen contact opnemen met de consulenten Schulddienstverlening van de gemeente Heerde. Samen met de inwoner kijken ze of iemand een aanvraag kan doen voor het financiële noodfonds.

De consulenten Schulddienstverlening zijn te bereiken via Steun- en informatiepunt Stip:

Handige link

Ondersteuning bij rondkomen: alle informatie op een rij