Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft, is het vaak moeilijk om de premie van de zorgverzekering te betalen. Daarom is er een speciale zorgverzekering: de gemeentepolis.  Aevitae (spreek uit: évité) biedt deze gemeentepolis aan.

Voor wie?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de gemeentepolis van Aevitae is iedereen uit de gemeente Heerde met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw (gezamenlijke) netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm.

Welke gemeentepakketten biedt Aevitae in Heerde aan?

Er zijn drie verschillende gemeentepakketten:

  • Het gemeentepakket Start. Dit is een pakket met een lage premie en minder dekking;
  • Het gemeentepakket Plus. De premie van dit pakket is hoger, maar het heeft ook meer dekking. In dit pakket is ook het eigen risico meeverzekerd;
  • Het gemeentepakket Uitgebreid. Dit pakket biedt de meeste dekking, maar heeft ook de hoogste premie. Ook bij dit pakket is het eigen risico meeverzekerd.

Voor alle pakketten geldt dezelfde basisverzekering. Bij een goedkoper pakket  met minder dekking loopt u het risico dat u zorgkosten maakt die u zelf moet betalen. Bij een wat duurder pakket bent u vaak beter verzekerd tegen zorgkosten. U betaalt wel meer premie.

De gemeente betaalt mee wanneer iemand een gemeentepolis bij Aevitae afsluit. Afhankelijk van het gekozen pakket is dit een bijdrage van € 10,- tot € 40,- per maand 

Dit zijn de maandelijkse prijzen van de pakketten (per 1 januari 2023)

De bedragen van de zorgverzekering worden hoger, ook bij Aevitae. Ook omdat er geen collectiviteitskorting meer op de aanvullende verzekering mogelijk is. 

Polis Premie 2023 Bijdrage gemeente U betaalt Was in 2022 Verschil  
Basisverzekering natura + aanvullende verzekering Start € 157,76 € 10,00 € 147,76 € 138,47 € 9,29  
Basisverzekering natura  + aanvullende verzekering Plus* € 202,32 € 35,00 € 167,32 € 158,03 €  9,29  
Basisverzekering natura + aanvullende verzekering Uitgebreid* € 227,54 € 40,00 € 187,54 € 176,34  € 11,20  

*Bij deze pakketten is het eigen risico meeverzekerd.

De juiste zorgverzekering

Het is van belang dat u de juiste zorgverzekering kiest. Het pakket met de laagste premie is niet altijd de goedkoopste zorgverzekering. Heeft u bijvoorbeeld veel kosten op een specifiek onderdeel zoals fysiotherapie dan kunt u overwegen een pakket te kiezen dat deze kosten vergoedt. 

Wilt u polissen eenvoudiger vergelijken?

Ga dan naar www.gezondverzekerd.nl/heerde.

Overstappen?

De zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies en voorwaarden bekend gemaakt. Daarom is dit het moment om uw afweging te maken om wel of niet over te stappen. Wilt u overstappen? Doe dit dan uiterlijk 31 december 2022.

Om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) schrijft u zich in via de website www.gezondverzekerd.nl/heerde.  De gemeente krijgt automatisch bericht van uw melding. U hoeft dus geen aparte aanvraag bij de gemeente in te dienen.

Heeft u nog vragen?

Bekijk de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hier kunt u veel antwoorden vinden. Heeft u daarna nog vragen dan kunt u contact opnemen met Zorgvraag Heerde. U kunt Zorgvraag Heerde telefonisch bereiken op 0578 - 69 94 99. U kunt ook een e-mail sturen naar info@zorgvraagheerde.nl