Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft, is het vaak moeilijk om de premie van de zorgverzekering te betalen. Daarom is er een speciale zorgverzekering: de gemeentepolis. Vanaf 1 januari 2022 biedt Aevitae (spreek uit: évité) deze gemeentepolis aan.

Voor wie?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de gemeentepolis van Aevitae is iedereen uit de gemeente Heerde met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw (gezamenlijke) netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm.

Welke dekkingen bieden de pakketten van de Gemeentepolis precies?

Er zijn drie verschillende gemeentepakketten:

  • Het gemeentepakket Start. Dit is een pakket met een lage premie en minder dekking;
  • Het gemeentepakket Plus. De premie van dit pakket is hoger, maar het heeft ook meer dekking. In dit pakket is ook het eigen risico meeverzekerd;
  • Het gemeentepakket Uitgebreid. Dit pakket biedt de meeste dekking, maar heeft ook de hoogste premie. Ook bij dit pakket is het eigen risico meeverzekerd.

Voor een volledig overzicht van de vergoedingen, inclusief beschrijving kunt u kijken op www.gezondverzekerd.nl of in de flyer van Aevitae (pdf, 1,9Mb). Ook kunt voor meer informatie contact opnemen met Aevitae op telefoonnummer 088 3535763 of het dekkingsoverzicht uit de brochure bekijken.

Bij een goedkoper pakket met minder dekking loopt u het risico dat u zorgkosten maakt die u zelf moet betalen. Bij een wat duurder pakket bent u vaak beter verzekerd tegen zorgkosten. U betaalt wel meer premie.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U staat als inwoner ingeschreven in de gemeente Heerde.
  • Uw (gezamenlijk) netto inkomen is maximaal 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt.

Hoe kan ik deelnemen?

Om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) schrijft u zich in via de website www.gezondverzekerd.nl/heerde. Doe uw aanvraag voor 31 december.

De gemeente krijgt automatisch bericht van uw melding. U hoeft dus geen aparte aanvraag bij de gemeente in te dienen.

Bekijk ook