Schulddienstverlening

Heeft u schulden en komt u er zelf niet meer uit? Dan kan de gemeente u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door u schulddienstverlening aan te bieden.

De schulddienstverlening kan bestaan uit budgetbeheer of een schuldregeling. Daarnaast kan de gemeente u gericht informatie en advies geven. Het uitgangspunt is dat u zo snel mogelijk weer zelf uw financiën beheert.

U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het aflossen van uw schulden. Dit moet u dus zelf of met behulp van uw netwerk regelen.

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U staat als inwoner ingeschreven in de gemeente Heerde.
  • U geeft de gemeente alle bewijsstukken die nodig zijn om uw situatie te beoordelen.
  • U heeft een inkomen.

Kosten

De aanvraag voor schulddienstverlening is gratis.

Aanvraag

U kunt uw schuldproblemen melden bij het sociaal werk of direct bij een cliëntadviseur van de gemeente.

Contact opnemen

Procedure

Voor uw aanvraag voor schulddienstverlening moet u alle bewijsstukken aanleveren. Als alles compleet is, stuurt de cliëntadviseur uw aanvraag naar de gemeente Zwolle. Deze gemeente beoordeelt vervolgens uw aanvraag. Soms is hiervoor nog een gesprek met u nodig.

Als de gemeente Zwolle uw aanvraag heeft beoordeeld, krijgt u een beschikking waarin staat of en welke hulp u krijgt. Dit is voor uw situatie de beste oplossing van uw schuldproblemen.

Crisissituatie

Gaat het om een crisissituatie? Dan moet u dit direct melden. Een crisissituatie is bijvoorbeeld als u uw huis moet verlaten of als de elektriciteit of het water afgesloten wordt.

Meer informatie

Wet gemeentelijke schuldhulpverlening