Vertrouwenspersoon in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben volgens de Jeugdwet recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ (vertrouwenspersonen in de jeugdhulp) en Adviespunt Zorgbelang. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon is gratis. De vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van de gemeente, van wijk- of jeugdteams of van Team Jeugd en Gezin.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?       

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uitkomt met de hulpverlener van het wijk- of jeugdteam of CJ&G, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon. Allereerst luisteren we naar jouw verhaal. Soms helpt dat al.

In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het wijk- of jeugdteam, of met het CJ&G.

Zo bereik je de Vertrouwenspersoon

  • Bel naar 088 – 555 1000
  • Mail naar info@akj.nl
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.