Bewegen en sporten

Genoeg bewegen is goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van uw kind. Door te sporten of buiten te spelen, voelen kinderen zich fitter. Lichamelijk en geestelijk.

Waarom sporten en bewegen?

Door te bewegen, trainen kinderen de armspieren, de beenspieren en de hartspier. Ook de ademhaling en de bloedsomloop verbeteren. Buiten spelen geeft kinderen vrijheid en ruimte. Ook leren ze andere kinderen in de buurt kennen. Dat is goed voor hun ontwikkeling.

Elke dag minimaal een uur bewegen

Genoeg bewegen kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door te fietsen, te wandelen, te sporten of te zwemmen. Er zijn veel plekken in de gemeente om te bewegen en te spelen. Kijk op de speel- en beweegkaart voor kinderen en gezinnen.

Waar kan uw kind sporten?

Op school

Op de school van uw kind is steeds meer aandacht voor sport. Ook voor kinderen met een bewegingsachterstand. Naast gymlessen zijn er vaak ook sportdagen– en sportwedstrijden.

Bij een sportvereniging

Er zijn veel sporten te vinden in de gemeente. Kijk op Actief Heerde voor het sportaanbod. Vindt uw kind het lastig om mee te doen? Dan kan uw kind misschien sporten met wat aanpassingen. Kijk op www.allesoversport.nl.

(School)zwemmen

Nederland heeft veel water. Het kan gebeuren dat uw kind per ongeluk in het water komt. Daarom is het belangrijk dat uw kind al vroeg leert zwemmen. Dat kan al vanaf 4 jaar. 

Scholen mogen zelf kiezen of zij schoolzwemmen aanbieden. Vraag de school van uw kind. 

Uw kind kan een vergoeding krijgen

Uw kind kan een vergoeding krijgen om te sporten bij een sportvereniging, als u een laag inkomen hebt. Een laag inkomen betekent: u krijgt een uitkering. Of u zit in de schuldsanering. Kijk op www.jeugdsportfonds.nl. U kunt op deze website een aanvraag doen. 

Handige links