Nieuwsberichten

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  28 maart 2023

  Wethouder William van Ommen geeft u graag de mogelijkheid om uw vragen, ideeën, zorgen en kansen met hem te delen. Dat kan via een maandelijks inloopspreekuur. 

 • Hulp bij de aanvraag voor het landelijk Noodfonds

  28 maart 2023

  Sinds kort is er ook een landelijk tijdelijk Noodfonds. Dit is voor mensen die een te hoog bedrag van het inkomen moeten betalen aan de energiekosten. Het Noodfonds is een initiatief van de grote energieleveranciers. De landelijke overheid ondersteunt dit. Voor het Noodfonds maakt het niet uit welke energieleverancier u heeft.

 • Ook energietoeslag in 2023 

  28 maart 2023

  Ook in 2023 wordt in de gemeente Heerde een energietoeslag uitbetaald.

 • Vrijwilliger worden?

  28 maart 2023

  Altijd al vrijwilliger willen worden? Dat kan nu heel erg eenvoudig en snel. Vanaf 31 maart is www.vrijwilligheerde.nl er. Daarop kunt u heel verschillende vrijwilligersvacatures vinden.

 • Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

  23 maart 2023

  De gemeente Heerde heeft sinds vorig jaar een noodfonds. Dit noodfonds is voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening. Het is een vorm van bijzondere bijstand.

 • Vrijwilliger en zin in een feestje?

  23 maart 2023

  Het Vrijwilligersplatform Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten nodigt vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Heerde hier voor uit! Komt u ook? U bent u van harte uitgenodigd om vrijdag 31 maart in Dorpshuis De Heerd samen een feestje te vieren. Komt u ook?

 • Chronisch ziek en/of gehandicapt?

  28 maart 2023

  Bent u chronisch ziek of gehandicapt en is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen van € 20,00 per maand (€ 240,00 per jaar). Daarbij maakt het niet uit welke zorgverzekering u heeft.

 • Hulp voor ouderen bij belastingaangifte

  Stip organiseert eind maart een aantal bijeenkomsten “hulp bij belasting aangifte”. Ouderen kunnen hiervoor een afspraak maken voor hulp bij het invullen van het belastingformulier.

 • Gemeenten slaan handen ineen op gebied maatschappelijke opvang en beschermd wonen

  09 maart 2023

  De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst gaan meer samenwerken als het gaat om maatschappelijke opvang en beschermd wonen (MO/BW). De afspraken zijn vastgelegd in een nieuw convenant.

 • Stichting Leergeld Noord-Veluwe zoekt hulp

  20 februari 2023

  Stichting Leergeld Noord-Veluwe biedt (financiële) ondersteuning aan kinderen van 4 tot 18 jaar die door een laag gezinsinkomen niet volwaardig deel kunnen nemen aan onderwijs en buitenschoolse activiteiten.